Direktlänk till inlägg 20 juli 2011

Sorg

Av Britt - 20 juli 2011 10:32

Jag skapade den här bloggen för att få ett forum att skriva om sorg, personlig sorg och hur den har varit och vad som händer i en människa som drabbas. Nu var det ett tag sedan jag skrav om själva processen, men som ni sett, är en av de saker som verkar vara lika för de flesta är att man gör en nystart, man börjar om helt på nytt. Kanske är det en flykt?

Men just nu kan jag tala om att min "flykt" har lett mig fram till en plats och en tro, där jag ta fram de smärtsamma minnena igen och sörja färdigt.

Eller färdigt, jag tror aldrig att jag blir färdig.

Det jag försöker förmedla är att jag är ledsen, riktigt ledsen, sorgen över Magnus kommer över mig som en blöt filt, och tårarna rinner. 

Det spelar ingen roll var jag är, jag låter dem rinna, för jag vet att tårar har en läkande förmåga. Så om ni ser någon som sitter och gråter under en gudstjänst, så fråga vad det är och lägg gärna en hand som tröst på axeln, det kan ju vara jag. Ibland önskar jag att någon skulle komma och ta mig med till en annan tid och ett annat ställe, och säga att det är inte så farligt, din sorg är stor. Men den kommer att hjälpa dig att förstå livet på ett annat sätt.

Det att förstå livet på ett annat sätt, kan ibland bli en börda, en stigmatisering. Jag har en erfarenhet som jag delar med många, men inte alla, den får mig att bli lite utanför.

Men vad hjälper det, idag och den gångna veckan har jag i alla fall varit riktigt, riktigt ledsen.

Kram till er alla.

 
ANNONS
 
Ingen bild

S.N.I

20 juli 2011 18:27

Har hört att sorgen efter en förlorad kommer med tiden att dämpas och lägga sig. Den kommer förändras och byta skepnad tills dess att sorgen till större del byts mot glädjen i de minnen man har av det som gick förlorat. Men du är stark som delar dessa känslor med oss och beskriver hur du känner. Styrka och mod är i regel att våga trotts att ens inre är vettskrämt, att stå upp även trotts det som tynger en, att se sin rädsla och möta den. Du är stark Britt som vågar berätta och söka tröst, hjälp och råd från andra samt dela din egen känsla med andra som nyligen gått in i sin sorg.

/Sven-Göran Isaksson.

 
Ingen bild

stellan

20 juli 2011 20:25

naginalia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt - 29 november 2011 20:47

Adress till nya bloggen: http://vintillvatten.bloggplatsen.se/ Lycka till! ...

Av Britt - 10 november 2011 10:17

Eftersom det här har varit en blogg om min sorg efter Magnus, så har den uppfyllt sitt syfte. Någon gång i framtiden, ska jag skriva ut alla inlägg och spara dem åt framtiden. Men sorgen, den som orsakade mig smärta. Den finns inte mer och jag ha...

Av Britt - 17 oktober 2011 19:24

Att leva, ger en hel del skräp som man samlar på sig och stoppar ner i ryggsäcken. Jag har tryck ner en hel del och sen har jag fortsatt att pressa ner. Eller mer korrekt jag har valt att trycka ner en del jobbiga saker längst ner med blytyngder,...

Av Britt - 16 oktober 2011 18:33

                     

Av Britt - 9 oktober 2011 11:58

Nu när jag har så mycket annat att göra, har jag börjat läsa sagan om ringen, men jag läser ny översättningen och helt plötsligt får orden ett annat liv och en annan poesi. Jag gråter när jag läser boken, den berör på ett helt annat sätt än vad de ...

Presentation


Mormor brings the bulls....

Omröstning

Hösten, är den härligt underbar eller bara eländig?
 Härligt, sparka gula löv under gatlyktornas sken.
 Förfärlig, traska i mörkret och halka på löv.
 Vad, menar ni? Jag åker utomlands.
 Sa du sten?

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ livet efter döden med Blogkeen
Följ livet efter döden med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se