Direktlänk till inlägg 19 april 2011

queer

Av Britt - 19 april 2011 08:25





De här dagarna i Luleå, har fått mig att tänka så mycket på hur det är att vara annorlunda.

Att ha en annan sexuell läggning, att ha fel kön, att vara handikappad, synligt eller osynligt, att vara kvinna i en mansdominerad värld, att vara missbrukare, allt som gör att normen för ett lyckat liv, som enligt min åsikt är: tvåsamhet, vit, man, rik, högutbildad och fysiskt vältränad.

Den normen håller inte, det är en avvikelse från den breda massan. Som har någon form av handikapp, dit räknar jag dyslexi, synnedsättning, reumatism och liknande saker som försvårar livet på ett eller annat sätt. Inte är särskilt fysiskt i form, inte har speciellt hög utbildning och kanske vill få vara mer fri i sin sexualitet.

Vi utgår alltså från en smal, normalitet och försöker anpassa oss efter den, när det vore mer naturligt att inte sätta någon i ett fack.

Utan i stället se männiksan: Ecce Homo!!

Så om jag ska vara sann mot mig själv, ska jag försöka ta reda på mer om Queer och använda mig av det i mitt framtida yrke. 

Jag kommer antagligen att sluta som en Queer, arbetslös terrorist diakon. Eller så kommer mitt namn att bli känt i hela kyrkan och jag får vara en pionjär, inom mitt yrke.

Som avslutning på dessa tankar vill jag flagga för en blogg som skrivs av en mycket stark kvinna:

 http://lady-meriam.bloggplatsen.se/ att hon orkar gå igenom allt detta, får mig att känna mig stolt över att jag är människa.

Gud visste nog vad han gjorde när han sände mig att bli Diakon, eller vad tror ni?

 
 
Ingen bild

carina

19 april 2011 12:10

Gud ville väl ha en intelligent smart snygg och trevlig diakon för en gång skull

 
Ingen bild

Britt

19 april 2011 12:12

Sorry Carina har sett ett gäng sådana diakoner redan:)

 
Ingen bild

carina

19 april 2011 14:35

Har dom så många speglar

 
Ingen bild

S.N.I

19 april 2011 17:49

Bra punkter du tar upp med normen, tänker inte på sexuell läggning i första hand utan hur en kille som jag möte i skolan kämpade för att dölja sin diagnos, allt för att slippa vara annorlunda, allt för att slippa bli utpekad som en som inte är normal utan annorlunda. Så visst är det dags att reflektera över normerna och hur de påverkar de omkring oss, de personer som får lida för det vi anser är det rätta och riktiga.

Killen i detta fall har dock en vän som försöker intala honom att de två är helt okej även trotts deras diagnoser och den killen talar öppet om sin diagnos utan att skämmas över den. Han anser mer att den hör till honom att det är en del av honom.

/Sven-Göran Isaksson.

 
Ingen bild

stellan

19 april 2011 20:14

och så valde han Britt
kommentar på Carinas inlägg

 
Ingen bild

Britt

19 april 2011 21:15

Det var inte snällt Stellan!!'
Till Sven-Göran det är precis det jag menar, vi är de vi är med fel och brister. Blir vi behandlade som människor, så kan vi prestera under. Blir vi dömda, så gör vi det som förväntas av oss.
Det är en viktig diskussion att föra fram och den måste föras fram av dem som inte är i den utsatta situationen. Exempel Lena kämpar för att de som äter fisk inte ska kalla sig vegetarianer. Det gör hon för att jag ska slippa stå i den utsatta situationen och behöva försvara mig. Jag kan kämpa för de homosexuella för jag är inte i den situationen och behöver inte försvara mig.
Förstår ni vart jag vill komma, jag kan stå upp för mjölk allergiker, för jag är inte mjölk allergisk. osv. Vi får ta varandras fighter helt enkelt.

 
Ingen bild

S.N.I

19 april 2011 22:49

Jag förstår vad du menar och jag tycker att det är mycket klokt och starkt av dig att våga synliggöra problemen och ta tag i debatten. Mitt exempel var mer för att beskriva ett problem som jag gärna strider för för enligt mig ska inte en diagnos vara ett hinder, den ska vara en möjlighet och en potential inte en dom.

Men bra sagt Britt, du lyfte verkligen fram ett viktigt ämne. Mer sådana här inlägg på fler bloggar och nätverk så kanske vi tillsammans skulle kunna lyckas vända trenden.

/Sven-Göran Isaksson.

 
Ingen bild

stellan

19 april 2011 23:32

ja men du hörde inte torn fallet som jag skrev det med

 
Ingen bild

Britt

20 april 2011 06:40

Stellan, nej det gjorde jag inte. för det är så svårt att göra det när man läser:)

 
ProfBaltazar

ProfBaltazar

21 april 2011 13:44

När ska människor inse att vi alla är annorlunda eller mer rätt unika! Diagnosen och jox är bara tafatta försök att beskriva människor som tack o lov avviker från den smala "normal" som inte nån är.

"Jag är som jag är med alla fel och brister och jag duger! Jag är värdefull!"

Detta kan och bör alla säga till sig själv och ta till sig. "du skall älska din nästa såsom dig själv" står det i Bibeln och det innebär att älska sig själv som den man är och alla andra på samma sätt.

Vi är alla olika (tack o lov) o mest olik är jag ;-)

http://blogg.profbaltazar.net

 
Ingen bild

Britt

21 april 2011 19:39

Ja Anders, jag jobbar på att komma i närheten av dig:)i att vara olik:)
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt - 29 november 2011 20:47

Adress till nya bloggen: http://vintillvatten.bloggplatsen.se/ Lycka till! ...

Av Britt - 10 november 2011 10:17

Eftersom det här har varit en blogg om min sorg efter Magnus, så har den uppfyllt sitt syfte. Någon gång i framtiden, ska jag skriva ut alla inlägg och spara dem åt framtiden. Men sorgen, den som orsakade mig smärta. Den finns inte mer och jag ha...

Av Britt - 17 oktober 2011 19:24

Att leva, ger en hel del skräp som man samlar på sig och stoppar ner i ryggsäcken. Jag har tryck ner en hel del och sen har jag fortsatt att pressa ner. Eller mer korrekt jag har valt att trycka ner en del jobbiga saker längst ner med blytyngder,...

Av Britt - 16 oktober 2011 18:33

                     

Av Britt - 9 oktober 2011 11:58

Nu när jag har så mycket annat att göra, har jag börjat läsa sagan om ringen, men jag läser ny översättningen och helt plötsligt får orden ett annat liv och en annan poesi. Jag gråter när jag läser boken, den berör på ett helt annat sätt än vad de ...

Presentation


Mormor brings the bulls....

Omröstning

Hösten, är den härligt underbar eller bara eländig?
 Härligt, sparka gula löv under gatlyktornas sken.
 Förfärlig, traska i mörkret och halka på löv.
 Vad, menar ni? Jag åker utomlands.
 Sa du sten?

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards